Sivut

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Sormikkaat

Äiti ihastui minun sormikkaisiini, kun näki ne pääsiäisenä. On ne minulla aiemminkin ollut käytössä, mutta miten nyt tällä kertaa pistikin hänen silmiinsä.. Lupasin neuloa hänelle omat synttärilahjaksi. Synttärit on tosin vasta elokuussa, mutta aina pitää olla pieni varaus aikatauluissa..

Nyt kuitenkin päivät ovat olleet niin harmaita ja sateisia ja kylätie on kuoppainen ja kurainen, etten halunnut lähteä lenkille (kuralillussa on turhan raskasta työntää rattaita ja pitää aisoissa ylienergista koiraa, joka on korviin saakka sen saman kuran peitossa..) vaan päätin malttaa istahtaa hetkiseksi ja tikutella sormikkaat jo tälle keväälle käyttöön.
Sormikkaat valmistuivat jo viikonloppuna ja ovat kirjekuoressa odottamassa postipojan kyytiä. ;o)


Alkuperäisohje Drops Design -sivuilta (Sormikkaat Fabel -langasta)
Lanka Woll Butt Bamboo (60% villaa, 25% bambua, 15% polyamidia)
Langankulutus 64g
Puikot 2
Silmukoita alussa 60, peukalon jälkeen 62
Sormien silmukkamäärät sovellettu tarpeen mukaan ;o)



Ja käsitöistä toiseen.
Minun on jo pitkään pitänyt keittää suolasaippuaa. Vihdoin viikonloppuna sain siihen inspiksen, ja tein heti kaksi annosta. Enempää en sitten ehtinyt enkä jaksanut, mutta hyvä kun edes nuo..



SUOLASAIPPUA

250g kookosrasvaa

220g oliiviöljyä
30g risiiniöljyä

130g vettä
75g lipeää

1rkl rosmariinia
5ml piparminttutuoksuöljyä
10ml eukalyptus "
10ml sitruuna "

paketti (800g) karkeaa merisuolaa

Ja tässä pientä ohjeentynkää, siltä varalta, että joku tarvitsee..
Sulata kookosrasva ja sekoita juokseviin rasvoihin. Mittaa astiaan jääkylmä vesi, johon sekoitat lipeän. Kaada lipeä-vesiseos varovasti rasvoihin. Sekoita sauvasekoittimella, kunnes seos jogurttimaista. Lisää rosmariini ja tuoksuöljyt. Lisää suola. Sekoita. Kaada muotteihin. Puolen vrk:n päästä irrota saippuat muoteista. Anna kypsyä noin kuukauden. Pyörittele ja kääntele ja nuuskuttele silloin tällöin. ;o)
Saippua on herkkua atooppiselle iholle!

11 kommenttia:

Seijasisko kirjoitti...

Tosi kauniit sormikkaat!<3

-MARI- kirjoitti...

Nätit sormikkaat ja varmasti aromaattinen saippua. :)

merkku kirjoitti...

Onpa kauniit sormikkaat!Mä en tommosia saa aikaseksi.En tykkää rasojen teostakaan erityisemmin vaikka niitäki joskus tullu tehtyä.Sormikkaita on kysytty mut kieltäydyin oitis.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos, minäkin tykästyin noihin ja harkitsin jo neulovani itselle samanlaiset..

Merkku; ei se sormikkaiden teko niin kamalaa ole, aika nopeasti valmistuvat, vaikka sormien teko joskus ärsyttävää. Saa sovittaa ja taas sovittaa, ja aina vaan pitää kutoa pidemmäksi.. ;oP

Marleena kirjoitti...

Hienot sormikkaat! Enpä ole itse vielä uskaltautunut noita tekemään!
Mutta tuo saippuan teko kiinnostaa.
Nappaan kyllä ohjeen, sitä en tiedä koska saisin saippuoita aikaiseksi! ;-D

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Marleena; kiitos!

Seija kirjoitti...

Minkälaisia muotteja käytit saippuaan? Entä montako saippuaa tulee yhdestä satsista?

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Seija; tuossa kuvassa on kahden annoksen saippuat. Yhdestä satsista ei tule montaa, muistaakseni 7 naminami -purkillista. ;o)

Seija kirjoitti...

Kiitos (:

kio kirjoitti...

heips. kokeiltiin sun ohjeen mukaan suolasaippuan tekoa eilen. Laitoin maitopurkkimuottiin, mutta saippuan leikkaaminen ei onnistunut ollenkaan, se mureni ja halkeili ja tuli epämuotoisia paloja. Eli onko niin, että sitä pitäisi laittaa heti pienempiin muotteihin, muuten ei onnistu? olisko auttanut, jos olisi ottanut vähemmän karkeata merisuolaa?
t:katja

kio kirjoitti...

kiitos vastauksesta! halkeillut saippuapala ei ole kovin edustava lahjana mutta toki omiin tarpeisiin vallan mainio :) ja murusetkin laitetaan kangaspussukkaan tms.