Sivut

perjantai 31. lokakuuta 2008

Sukat Stepistä

Sainpas valmiiksi vielä yhdet sukat Sukkasatoon.
Ensimmäistä sukkaa aloitin jo syyslomalla ja jatkoin _melkein_ koko viiden tunnin kotimatkan. Mutta toista sukkaa piti jo tikutella ahkerasti, eilen neuloin melkein koko jalkuimen ja tänään sormet kipeänä väänsin vartta. Onneksi Step on niin pehmeää ja jouhevaa neulottavaa!



Perussukat kokoa 42.
Kärkialoitus.
Lankana vuoden verran laatikossa tulemistaan odottanut Step. Lankaa kului koko kerä, 96g.
Silmukoita 68.
Puikot 2.


Ohje itselle muistilapuksi:
Kärkialoitus 12s. Lisäys joka krs kunnes 10s puikolla. Joka 2krs kunnes 17s puikolla (=68s).
Neulo sileää n 15cm, aloita kiilalevennykset joka 2krs yht 20krt (=40krs).
Lyhennetyt krs:t 26:lla, 8-10-8.
Kantapää 34s:lla.
Muutama krs sileää.
Resori 2o2n ~100krs.

Sukkalangat ei ole kahden kuukauden aikana vähentynyt yhtään. Sitä mukaan kun olen lankaa kuluttanut, on tullut ostettua uutta tilalle.

Huomenna alkaakin sitten Lapaskuu. Minä olen mukana Tumpputuvassa, jonne toivottavasti saan neulottua muutamat lapaset. Sopivaa lankaa olen jo penkonut esille, malleja en vielä ole sen kummemmin katsellut.. luultavasti ihan perusperusjuttuja taas..toivottavasti jotain kivempaa ja haastavampaakin uskallan kokeilla. ;o)

keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Paketti ja plakaatti

Lokakuun SNY_ paketti saapui maanantaina.
Paketista löytyi pieni ristipistotyö! Ensimmäinen ajatus olikin, että voi ei, olisin pitänyt suuren suuni kiinni, nyt on pakko kokeilla tuotakin.. Työ ei onneksi näytä kovin vaikealta, joten enköhän tuossa pääse mukavasti ensikosketuksiin pistoilun kanssa. Oikeastaan odotan jo innolla neulaan tarttumista, pitää vain saada tuo viimeisin sukkapari valmiiksi.
Lisäksi paketissa oli suloinen kortti, geishalevy, jonka ahmin eilen koneella istuessani ja kissalle salamipatukka, jonka kissa vetäisi kertaistumalla. Molemmat herkut siis oikeaan osoitteeseen. ;oD



Kiitos siis SNY:lleni mukavasta paketista! Ensi kuussa tiedänkin kuka olet!


Kikiltä sain mieltä lämmittävän plakaatin, jota en taaskaan tunne ansaitsevani mutta otan kiitollisena vastaan. ;o)



Maininnan eteenpäin jakamisen sääntöjä ovat:

1) Valitse viisi blogia, joita arvostat luovuuden, kuvituksen, mielenkiintoisen sisällön ja/tai blogosfääriin tehdyn panostuksen johdosta millä tahansa maailman kielellä.
2) Jokainen annettu palkinto on henkilökohtainen ja sitä annettaessa mainitaan blogin kirjoittajan nimi sekä linkitetään palkittavaan blogiin.
3) Palkinnonsaaja panee palkinnon logon blogiinsa.
4) Logo tulisi linkittää alkuperäispalkinnon osoitteeseen. (sorry, tätä en osaa tehdä)
5) Palkinnonsaaja julkaisee säännöt omassa blogissaan. Kansainvälisen, Uruguaysta alkunsa saaneen palkinnon alkuperäiset säännöt ovat tässä.

Ja laitan tämän eteenpäin seuraaville bloggaajille:
1. Sannalle
2.äiti-puffalla
3.Diinalle
4.Hannalle
5.Anulle

tiistai 28. lokakuuta 2008

Sukat Opalista

Vietettiin syyslomaa mummulassa Pohjanmaalla, ja terveeksi vaihteluksi melkein ilman nettiä (miehellä "pakollinen" työkone mukana.. kulkee mukana kuin liimattu). Sunnuntaina kotiuduttiin. Koululaisilla alkoi uimaviikko ja minulla jatkuu Operaatio Huusholli. Mies pitää vielä toisen viikon lomaa, onkin nyt viemässä 4vee neitiä kerhoon. Kotona juniori nukkuu päikkäreitä sängyssään, kissa kuorsaa sohvalla. Mulla ihana rauha istua koneella.

Syyslomalla valmistui tyttärelle sukat Oulun käsityömessuilta löytyneestä Opal-langasta. Ihanan vihreä-harmaa-musta väri on nro 2037 (Veronica die Wilde), josta tulee mieleen minttulakritsajäätelö. Namnam.

Nostakaa marakatti puuhun, kuvaus alkaa..



Malli: perussukka, kärjestä aloitettuna
Lanka: Opal
Langankulutus 91g (parsimislankaa jäi 6g)
Koko: 37/38
Silmukoita: 60
Puikot: 2




Minä olen ihastunut tuohon "väärinpäin" neulomiseen. Viime talvena neuloin ensimmäiset kärjestä aloitetut sukat, ja silloin se ei oikein iskenyt, mutta nyt olen ihan lääpällään. ;oD Tulee istuva sukka, jota on mukava sovittaa pitkin matkaa..

Nämä sukat neuloin firestarterin ohjeella muuntaen sen perussukaksi sileällä jalkuimella, ilman krumeluureja.



Loppuun itselleni muistiin ohjeen tapainen. ;o)

Kärkialoitus 10s.
Levennys joka krs kunnes puikoilla 10s. Joka 2.krs kunnes yht 60s (15s/p).
Neulo sileää kunnes työ n 12cm.
Aloita kiilalevennykset joka 2.krs yht 18*.
Lyhennetyt krst 22s:lla, 6-10-6.
Kantapää 30s. Puikon lopussa neulo aina viimeinen silmukka kiilalevennyssilmukan kanssa yhteen kunnes kaikki 18 silmukkaa (mol puol) neulottu pois.
Muutama krs sileää, aloita resori 2o2n.

Jos ihmetyttää, saa kysyä. ;oD

Sukat menevät Hillokellariin.

Vielä yksi sukka pitäisi saada valmiiksi, että saan viimeisen sukkaparin hillottua. Täytyy olla ahkerana jos aion ehtiä..

SNY- paketti on saapunut, ja Kikiltä sain mieltä lämmittävän tunnustuksen. Kiitos molemmille! ;oDD Mutta niistä lisää paremmalla ajalla. ;o)

tiistai 14. lokakuuta 2008

Firestarter- sukat nro2

Ja valmistui näinä päivinä toinen Firestarter- sukkapari, vaikka käsitöistä innostunut maalaisemäntä suorastaan vältteli puikkoihin tarttumista, puuhasteli, järjesteli ja puunasi kaikkea jonninjoutavaa niin talossa kuin puutarhassa.
Käsityömessuilta emännän mukaan tarttui pari kerää uutta ja inspiroivaa sukkalankaa, joten keskeneräinen työ oli neulottava alta pois ennen uuden aloittamista. (Tässä talossa ei keskeneräisiä töitä katsella!) Joten puikot suihkimaan, ja voila!



Malli siis sama Firestarter kuin edellisissäkin sukissani.
Suunnittelija Yarnissima, jonka sivuilta ilmaismalli löytyy.
Lanka Lorna's Laces Spepherd Sock, sävy Flames.
Langankulutus 90g. (Lankaa oli kerrankin reilusti, kahdesta vyyhdistä jäljelle jäi vielä 25g.)
Puikot 2.
Koko 42, alkuperäisestä omaan jalkaan sopivaksi muunneltu. Jalkuimessa silmukoita 68 (17 puikolla), varressa 72.



Neulottuna langasta tuli "epämääräistä" raitaa, ihanan väristä toki, mutta oikeanpuoleisen sukan varteen onnistui sentään tulemaan tuollainen liekkimäinen kuvio.



Sukat menevät Hillokellariin. Sukkasatoa on jäljellä vielä pari viikkoa, tarkoitus olisi jaksaa jatkaa sukkalinjalla kuun loppuun.

tiistai 7. lokakuuta 2008

Postin tuomaa

Ihan kuin olisin varakaskin menin ja tilasin itselleni ikiomaksi tanskalaisen suunnittelijan, Tine Solheimin kirjan Leikkiä Langoilla. Postipoika kantoi sen kotiin sopivasti nimipäiväksi. ;o)



Kirjassa on ihania, naisellisia malleja, herkullisia väriyhdistelmiä ja kauniita kuvia. Montaa mallia en uskalla edes kuvitella voivani itselleni neuloa, pikemminkin tyttärelle/ tyttärille (kunhan kasvavat). Inspiraationlähteeksi lähinnä. ;o))

Kirjan esittelysivut löytyvät täältä. Sieltä löytyy lisää kuvia.




Nimipäiväkortinkin sain.
Siskon miehen äiti harrastaa näitä 3d- kortteja, häneltä siis tämä.



Tulossa vielä tässä kuussa:
- Omat synttärit
- Oulun käsityömessut
Ja miten nämä kaksi asiaa vaikuttavat toisiinsa. Messuilla voi hankkia itselleen synttärilankaa..lahjan..lahjalankoja..lankalahjoja..


Olen tänään poistanut muutaman vanhan postauksen, ja joitain kuvia vanhoista teksteistä, mikä on saattanut aiheuttaa turhia päivityksiä. Niin, ja vaihdoin tuon blogipohjan, kun en enää jaksanut katsella sitä vaaleanpunaista pohjaa..

keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Ponchon ohje

Koska mulla nyt on työn alla lahjaksi menevä hyshys-neule, kirjoittelen aikani kuluksi (heh) tänne virkatun ponchon ohjeen. Ohjetta joku kyselikin, ja olen huomannut, että moni on tänne eksynyt ponchon ohjeen perässä. Jottei käynti olisi ihan turha, niin tässäpä jonkunlainen ohje:


Kaksi kokoa: 2-vuotiaalle ja 4-vuotiaalle

Virkkaa 72 (84) ketjusilmukkaa
Virkkaa jokaiseen pylväs.
Virkkaa seuraava kerros: *pylväs, 3 ketjusilmukkaa* yht 24krt (28krt)

Seuraavat kerrokset: virkkaa keskellä edessä ja takana yhteen ketjusilmukkakaareen 2pylvästä, 3 ketjusilmukkaa ja 2 pylvästä (kuva). Näin poncho levenee ja saat siitä V-mallisen.
Jatka kunnes pituus on noin 28cm (34cm)



Ohje on oma sovellus lehtien malleista, eikä mitenkään vaikea. ;o)) Lankana mulla oli Ibiza ja Cottonella.