Sivut

lauantai 26. heinäkuuta 2008

Pari kesäistä kuvaa..

Käytettiin lapsia uimassa läheisellä järvellä. Juniorikin pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa uimaan ja nautti täysin siemauksin. ;o)



Puutarhassa kukkii Williams' Double Yellow.



Siinähän ne taas oli, tämän hetken tärkeimmät. ;o))

perjantai 25. heinäkuuta 2008

Pienet sukat

Nyt en enää näe punaista (noin kuvaannollisesti) joka kerta penkoessani lankalaatikoita.. sain nimittäin kulutettua loppuun sinisen Wilman. Neuloin juniorille loppulangasta pitkävartiset sukat, tulevat melkein polvitaipeeseen saakka. Kerrankin maltoin tehdä tarpeeksi pitkät varret!

Tässä kuvattu heti lankojen päättelyn jälkeen, ilman prässäämistä. Pihallakin kokeiltiin kuvata, mutta enhän minä kameran kanssa pysynyt poijan perässä.. oli kait niin hienoa juoksennella siellä sukkasillaan.



Sukat on kokoa 21/22.
40 silmukkaa.
Puikot 2,5 ja 3.
Langankulutus 44g.

Lankaa jäi oikeasti pienenpieni nöttönen, mutta se pitää säästää parsinlangaksi. Poijan sukkia tuskin tarvitsee parsia, mutta mies varmasti repii puseroonsa reiän jossain vaiheessa (ei olisi ensimmäinen, argh).

Miehellä tuo vaatteiden käsittely on muutenkin mitä sattuu.. Siitä saakka kun kotiuduttiin ristiäisistä (eli yli kaksi viikkoa) mies on heittänyt vaatteensa makuuhuoneen lattialle. Onhan siellä tuolikin niille vaatteille, mutta kun koko kaapillinen ei millään mahdu yhdelle tuolille. Mä periaatteen (?) ihmisenä en ole koskenutkaan herran vaatteisiin, aika ajoin vaan maininnut, että jos haluat ne pestävän, niin minä odotan niiden ilmestyvän ensin pyykkikoppaan..
Lapsetkin alkavat jo oppia, että pyykkikoppa on se tietty kori apukeittiössä, ei sohva, sängynalunen tai mikä tahansa lattiankohta, mihin sattuvat vaatteensa pudottamaan.. eli miten aikuinen ihminen voi olla noin kovapäinen!

(Heikkohermoisempia voin lohduttaa, että vaatteet on lattialta kerätty ja pestykin. Ai niin, pitäisikö ne laittaa vielä kuivumaan.. vai antaisinko olla muutaman päivän koneessa..)

Seuraavaa työtä suunnittelen.. yritin päivällä kahlata käsityölehtiä läpi. "Uutta Novitaa" tilasin joskus vähän aikaa, mutta nyt harkitsin jo lehtien pois heittämistä. Moda- lehdistä taas löysin monta ihanaa mallia.. oikeastaan työlistalla olisi seuraavaksi keskimmäiselle jäärälle jussipaita, mutta en tiedä..

SNYkin oli jo ilmoittanut olemassaolostaan! Nyt alkoi jo vähän jännittää.. ;oDD

torstai 24. heinäkuuta 2008

Brillante blog 2008



Äiti-puffalta sain timantin. ;o) Kiitos ja kumarrus!

Jos nyt sitten olisin kiltti ja jakaisin sen eteenpäin. Osalla tunnustus näytti jo olevankin, en velvoita jatkamaan, kunhan saan tunnustuksen ojentaa. ;o)

Tietysti takaisin heille kahdelle, joilta olen itse tunnustuksen saanut.. käynhän blogianne innolla lukemassa, ja ilosta hihkaisen, kun blogilistalla huomaan päivityksen..

- äiti-puffa

- christina


Ihania, hauskoja ja mielenkiintoisia blogeja riittää, mutta tässä muutama minulle mieluinen blogi lisää, joita seuraan. Tykkään kun blogeissa on taitavien käsitöiden lisäksi esillä "muuta elämää" kuvin ja tarinoin.

- möhönasu

- bilkis

- rasa

- kukka -75

- kio

Ai niin, ja tuolla PIF:ssa (alempana) ei taida olla vielä yhtään innokasta jatkajaa..

keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Käärmeraitoja eli pienen poijan kaarrokeneule

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.. miehen lempilause. Jos siihen on uskomista, tämä pusero olisi pitänyt valmistua jo aaiikoja sitten. Niin kauan se on ollut suunnitteilla. ;o)

Jo pari kolme vuotta sitten neuloin miehelle joululahjaksi puseron, josta jäi yli muutama kerä lankaa. Kerät on kummitelleet tuolla laatikoissa siitä saakka. Miehen puserosta tuli ihan sileä perusneule, mutta neuloin sen varmuuden vuoksi melkein kokonaan kaksi kertaa, kun en ollut käsialaan tyytyväinen. Onneksi mies oli silloin reissuhommissa, viikko kotona ja viikko eteläsä, niin sain nuo työviikot neuloa salassa miehen puseroa ja sitten vapaaviikot jotain muuta..

Mutta tämä on nyt tässä:



Puseron perusmalli on vanhasta Novitasta 2/2002, malli 30 (vauvan kaarrokeasu). Ohjetta hieman muunnellen tein välikoon 90/100cm. Idea raidoitukseen taas tuli kirjasta "The Best of Interweave Knits".

Lankana Tekstiiliteollisuuden Wilma (paksuudeltaan vastaa Maijaa).
Vaaleanvihreät raidat on Sandnesin Alpakkaa ja muut vihreät kirjontalankanakin käytettyä Vuorelman Satakieltä. Raitalangat kaksinkertaisena. (Vyötteestä juuri jälkiviisaasti katselin, että Satakielelle suositellaan puikkokokoa 2,5-3,5, eli yksinkertaisenakin olisin voinut neuloa, lanka vaan tuntui niin ohuelta..)

Puikot 2,5 ja 3 pyöröt ja sukkapuikot.
Langankulutus yhteensä 210g.

Prinssi eestä, prinssi takaa,
prinssi istuu, prinssi makaa..







(Kruunu on kuvausrekvisiittaa, eskarilaisen kevätnäytelmään tekemä kruunu, joka sattui ajelehtimaan ulkopöydällä.. iskettiin siitä juniorin päähän, mutta eihän se montaa kuvaa päässä pysynyt..) ;o))

Sanottakoon vielä, että mies oli pettynyt, kun tein noita raitoja puseroon.. olisi kuulemma ollut hienoa, jos heillä olisi ollut samanlaiset puserot. On ne joskus niin turhamaisia.. No, itse kyllä tykkään puserosta noin enemmän.


Kuvia puutarhakierrokselta.

Valamonruusu


Liljat kukkii seinän vieressä, vaikka ne siitä muka siirsin muutama vuosi sitten pois.


Verihanhikki on näin aamuisin virkeänä. Iltaa kohti kukat sulkeutuu nupulle.

tiistai 22. heinäkuuta 2008

Summerblog ja SNY 2008

Pilliltä sain mieluisan tunnustuksen:




Tämä haluaakin olla myös kesäblogi. ;oD
Olo itselläni ainakin on niin kesäinen ja aurinkoinen, vaikka vettä sataa jatkuvasti, välillä vaan ripotellen välillä kuin saavista kaataen. ;o)
Mutta ei anneta sen haitata, eihän!

Kiitos Pilli!

Yritin katsella läpi suosikkiblogejani, kenelle haluaisin tunnustuksen laittaa edelleen, mutta monella se näytti jo olevankin.. joten en jaksa kahlailla enempää vaan jätän tämänkin jatkamatta (kuten edellisen Brillante Weblog- kiertotunnustuksen).


Syksyn SNY- kierroksellekin pääsin mukaan. Viime syksynäkin osallistuin, ja sen verran mukavaa oli suunnitella ja lähettää paketteja sekä itse vastaanottaa lahjoja, etten malttanut olla osallistumatta.
Kiva kun on taas jotain mitä odottaa! ;o))

sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Anna hyvän kiertää..

Vierailin Marikan blogissa ja innostuin osallistumaan PIF:iin.

Säännöt ovat tälläiset:

-Lupaan pistellä, kirjoa, neuloa, virkata, helmeillä, huovuttaa (tms) jotain mukavaa kolmelle ensimmäiselle, jotka jättävät kommentin tähän viestiin

- Lahjan saat jossain vaiheessa seuraavan 12 kuukauden aikana

- Lupaat omassa blogissasi jatkaa, ja taas lahjoittaa jotain kolmelle seuraavalle

Ja koska minä en osaa ristipistoilua, ainakaan vielä, lisäsin nuo muut työtavat, koska kaikkea tietääkseni saa käyttää. Itse ajattelin tehdä jotain kirjomalla. Onneksi on reilusti aikaa.. ;o))

Jos haluat osallistua, jätäthän osoitteen tai linkin, josta löydän sinut. ;oD

tiistai 15. heinäkuuta 2008

Ruusutarha

Laskin tuonne sivupalkkiin koko vuoden langankulutuksen, tällä hetkellä 4157g.
Näyttäisi, että olen saanut kulutettua enemmän kuin olen ostanut.. mikä siis on ollut tavoitteenakin. ;o)

Uutta käsityötä en ole saanut aloitettua, oli niin masentava tuo värjäyskokeilu.. no, ei vaan. Aina ei vaan jaksa.

Tässä kuvia ruusuistani, jotka täytyy kiertää katsastamassa joka päivä vähintään kerran. Nää on sitten mun eikä niihin saa koskea! (Sain kakarana joululahjaksi hienon punaisen salkun, ja olin kuulemma serkuille kommentoinut noin, ja siitä saa kuulla vieläkin..).

Teresanruusu, joka oli jo valtava pensas, mutta toissa talven pakkasissa suurin osa oksista kuoli. Niisk.



Tornionlaaksonruusu


Ruskealanruusu

Papulanruusu


Ja kukkapenkkiä

maanantai 14. heinäkuuta 2008

Ei ihan ammattilainen/ arvonnan voittaja

Olen säilyttänyt ja jemmannut kahta pussia Kool-Aidia, jotka sain joskus lahjaksi ja haaveillut tekeväni niistä jotain ennennäkemättömän ihanaa..
Kauniita, pätkävärjättyjä lankoja omistan niin paljon, ettei värjäykselle oikeasti ole ollut tarvetta tai halua. Nyt välähdyksenomaisen idean pälkähdettyä päähäni, päätin muuttaa vanhat kauppakassini yksilöllisiksi taideteoksiksi, jotka olisi hienoa ja vähän leuhkaakin leväyttää esille kaupan tiskillä! Tämmöisiä se meikäläinen tekaisee ihan tuosta vaan!

Ei kun tuumasta toimeen. Osa lapsista on vielä kipeänä sängyn pohjalla, osa jo tervehtynyt ja innostuneena seuraamassa vieressä äidin kokeilua käsityön alalla. ;oP


Kasseihin väri ei tarttunut hyvin, niistä tuli hailakoita (ja rumia) vaikka kuinka kauan keittelin. En saanut niistä edes otettua kunnon kuvaa, jossa värit olisi näkynyt. Veteen jäi väriainetta, joten päätin kastaa siihen myös illalla valmistuneet ja yöllä pesukoneessa pyörineet ja pikkuisen huovuttuneet lapaset.

Tälläiset tuli ensimmäisestä parista. Vihreä tarttui epätasaisesti, olisi ehkä pitänyt kastella lapaset ennen väriliemeen laittoa. Ei kauhean nätit nämäkään, mutta taidankin säästää siskolle joululahjaksi (kjäh kjäh), hänellä kun on meneillään "vihreä kausi". ;o))



Nämä on sitten minun. En halunnut kokonaan vaaleanpunaisia lapasia, kun väri on tuollaista mummukalsarin vaaleanpunaista. Tuli minusta oikein nätit lapaset!



Lapaset neuloin Ruskovillan paksummasta silkkivillasta.
Puikot 3 bambut.
Silmukkamäärä 48, peukalossa 20. Novitan ohjeen mukaan miehen koko, mutta tarkoitus olikin huovuttaa lapaset pienemmiksi. Tosin olisivat saaneet kutistua vähän enemmänkin, koska nämä oli tarkoitus olla "alulapaset", joiden päälle puetaan jotkut vähän kauniimmat. No, katsotaan nyt miten käytössä sitten..
Langankulutus yhteensä 154g.

Juniori on aloittanut värjäämisensä jo aiemmin. Tussi päivässä pitää poijan hmm tyytyväisenä.




ARVONTA on suoritettu. Piti kirjoituttaa lappuset esikoisella, mutta neiti nukkua posotti puoleen päivään. Jouduin sitten itse askartelemaan.. Tyttäret kuitenkin suorittivat arvonnan, ja voittaja on.., ja voittaja on...

MARI-ANNELI.

Toivottavasti saan Mari-Annelin kiinni sähköpostiosoitteen kautta. Palkinnoksi luvassa tietenkin lankaa.. ;o))

Kiitos kaikille vastanneille. Oli mukavaa lueskella vastauksianne. ;o))

sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Tunnustus ;o)

Sain Christinalta tunnustuksen. ;o)

Iloisesti yllättyneenä otan sen vastaan, sillä olenhan vain tavallinen taaplaaja monien The-Bloggaajien joukossa. ;o) Mutta mukava tietenkin tietää, että joku näitä minunkin juttujani lukee. Siispä kiitän ja kumarran!



Tunnustus pitäisi laittaa eteenpäin seitsemälle blogille, mutta koska itselläni on paljonkin suosikkeja, joita seuraan, ja koska tunnustus näyttää jo kiertävän neuleblogeissa, jätän jatkamatta.

Tunnustuksen voi omia jokainen, joka tämän lukee. ;oD

torstai 10. heinäkuuta 2008

Arvonta jatkuu..

Jos joku vielä haluaa arvontaan mukaan, osallistumaan ehtii ainakin parin päivän ajan.. niin kauan, että jaksan keskittyä arpomiseen (ja palkinnon keksimiseen). ;o)


Etelä-Suomen reissusta selvittiin kotiin myöhään tiistai-iltana. Tulipa sitten istuttua autossa muutama päivä. Ristiäisiä vietettiin lauantaina Upinniemen merikappelissa. Poika sai nätin ja näköisensä nimen. Mukava oli nähdä sukulaisiaankin pitkästä aikaa..
Sunnuntaina pitkän harkinnan ja monen äänestyksen jälkeen päätettiin käydä Korkeasaaressa. Korkeasaaren vierailu oli todellinen pettymys! Osa eläimistä istui tai kyyhötti apaattisena häkissään, suurinta osaa eläimistä ei näkynyt lainkaan. Opaskartat oli todella huonot, ja minä suuntavaistottomana olin täysin hukassa ja muiden vietävissä. Pojat tykkäsi reissusta, mutta pienemmille ei varmasti jäänyt mieleen kuin kävely edestakaisin ja ylös alas asfalttia. Sääliksi kävi heitä!

Maanantaina ennen kotiinlähtöä sain miehen suostuteltua ajamaan Soukan ostoskeskuksen ja Menita outletin kautta. ;o) Liikkeen ulkopuolella sattui olemaan mansikkamyyjä, jolta ostettiin pari litraa mansikoita lapsille syötäväksi, että äiti saa rauhassa kiertää lankahyllyjä. Suurensuuria ostoksia en tehnyt, sen verran vain, että menevät saman huonon omantunnon piikkiin kuin edellisetkin törsäykset..

Prymin haikarasakset. Ihanat! ;o))



Kaksi vyyhtiä vaalean(punaisen/oranssin?)ruskeaa Kamenaa. Huiviksi tietenkin. Kamenoita pyöritellessäni pojat ilmestyivät viereen norkoilemaan ja joutuivat värituomareiksi. Tuo ruskea kuulemma sopi parhaiten naamaani. ;o)
Tennesseetä 700g, puseroksi itselle. Väri hienostuneen hohtava hernekeitto, kuvassa näyttää haaleammalta.



Marimaljakko ja tuikkulyhdyt on Iittalan pysähdykseltä. Niiden värisävy on muistaakseni "pomeranssi".
Me yleensä ajellaan kaikkien tehtaanmyymälöiden ja lahjatavarapajojen ohi niin lujaa kuin mahdollista, joten olin iloisesti yllättynyt, kun mies kerrankin suostui pysähtymään parissa paikassa, eikä edes valittanut mun ostoksista.


Pyykkikone on pyörinyt kotiutumisesta saakka. Keskimmäinen tytär sai mahataudin, joka on jo voiton puolella. Nyt on juniori vuorostaan kipeä. Juniorireppanaa täytyy hoivata koko ajan (nyt onneksi nukkuu omassa sängyssään). Juoksuttaa apukeittiön lavuaariin oksentamaan (yleensä ehditäänkin), vaihtaa ripulivaippaa vähän väliä, roikottaa ja kanniskella sylissä, ja tarjota nälkäänsä maitoa, vaikka tietää, että se kohta tulee ylös.
Isommat lapset on helppoja sairastaessaan, makaavat vain surkeina sohvalla.. pyykkiä toki tulee normaalia enemmän, muttei tarvitse edes ruokaa laittaa..
Saa nähdä käykö tauti kaikki läpi.

Juhannusruusu kukkisi komeasti, mutta jatkuva sade saa oksat painumaan ja roikkumaan surkeina. Harmittaa! Kuvassa pieni Morsionruusu, vasta puolen metrin korkuinen ja hempeän vaaleanpunaisia kukkia täynnä.





Matkalla en paljoa jaksanut neuloa. Vain kaksi ja puoli lapasta! Tarkoitus oli tietenkin neuloa vain yhdet lapaset, mutta kahdesta ensimmäisestä tuli (samalla silmukkaluvulla ja samalla kerrosmäärällä) ihan eri kokoiset. Yritän nyt neuloa molemmille uudet parit.. ;o))

torstai 3. heinäkuuta 2008

Arvonta! ;o)

Kymppitonnin kävijäraja rikottu, jes jes jee jee. Ja sen kunniaksi.. ;o)) ..

Osallistukaa arvontaan, ja tunnustakaa samalla vanhimmat marinoitumaan jääneet lankahankintanne. ;o)
Mitä lankaa säilöt vuodesta toiseen? Milloin sen ostit? Oliko langasta oikesti tarkoitus tehdä jotain, vai oliko se vain hetken mielijohteesta tehty ostos, jota olen siitä lähtien katunut??


Mulla itselläni vanhimmat langat on noin 20 vuotta kaapissa säilöttyä Daletta Superwashia. ;o) Joskus lukion jälkeen neuloin kolme paria lappalaislapasia lahjaksi. Neljännet piti neuloa, mutten oikein tiennyt kenelle haluaisin ne antaa (kuka osaisi arvostaa tekemääni työtä), joten jäivät tekemättä.
Olen jo perinyt "takaisin" mammalle neulomani lapaset, joita en edes malta käyttää.



Nyt jatkamaan pakkaamista. Mies viettää lomaansa käymällä töissä tekemässä tuntilappuja ja matkakorvaushakemuksia. Mutta eiköhän me joskus matkaan päästä. ;o)

keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Lapasia taas

Pari viikkoa olen puikkoja vääntänyt ja saanut valmiiksi kolme paria lapasia. Plääh! Ei niin hirveästi näitä innostanut neuloa, ja muutenkin aika tuntuu menevän kaikkeen muuhun.

Viime viikolla oman lapsen synttäreiden jälkeen kuskasin lapsia kaksille kaverisynttäreille ja pääsinpä itsekin kakkukahveille. ;o) Jalkapalloharjoituksiin ja -peleihin ajellaan edelleen kolme kertaa viikossa (onneksi siinäkin alkaa lomakausi).

Viikonloppuna sain vihdoin istutettua pari Morsionruusua pihalle, ehtivät lojua kohtaloaan odottaen multasäkkeihin nojaten muutaman viikon. Sen verran on kuitenkin satanut, että olivat vielä hengissä. ;o)

Angervopensaiden ryhmä (8 pensasta) leikattiin matalaksi kukinnan jälkeen. Hapsottivat jo niin rumasti, että pistettiin melkein maan tasalle. (Ei haittaa vaikkeivat virkoisikaan, aina löytyy nätempiä tilalle.) Mökkinaapurilta saatiin oksasilppuria lainaksi, niin sain samalla ruusupensaille aluskatetta. Mies niistä pensaista ihmetteli, että onpas tänä vuonna tullut vähän rikkaruohoja.. juu, olen kun pari viikkoa kyykkinyt nyppimässä niitä pois!! Mietin jo, että jos antaisi kasvaa nurmikon pensaiden väliin, pääsisi helpommalla. Mutta ehkä sitten ensi vuonna.


Mutta siis ne käsityöt!:

Kahdet lapaset on samankokoiset, sovitusnukkena toimi 6v neiti. Toiset on neidille itselleen ja toiset (puoli)serkulle. Pienemmät lapaset on meidän 4v neidille.

Tuli käytettyä kerä aika tarkkaan, pikkupätkä vihreää jäi. Kuvassa lapaset neulomisjärjestyksessä. Pienimmissä piti jo lankaa vähän pätkiä, että sai värit kohdilleen.



Lankana Novitan jättiraita. Kerän paino 141g, joka meni kaikki (isommat painoi 52g ja pienemmät 37g).
Puikot 3 bambut. Tarkoitus oli neuloa vähän tiiviimpää, jos olisivat sitten lämpimämmät käytössä.
Isommissa 40 silmukkaa ja kämmenosan pituus 16cm.
Pienemmissä 36 silmukkaa ja kämmenosan pituus 12,5-13cm.
Novita-lehden lapasohjeista vähän lunttasin, mutta niitä täytyy kyllä muokata aika lailla..



Pakollinen kuva juniorista. Raukalla on ihan isänsä tukka. ;oD



Syreeni kukkii. Tuoksu on ihana, mutta en saanut liitettyä tähän.



Ja lumipalloheisi. Sori, tämä oli mainittu jo edellisessä kirjoituksessa, mutta nyt lähikuvaa.




Miehellä on viikon loma. Tänään ensimmäinen lomapäivä, joka on mennyt sitten sivujobin hoitamisessa. Plääh! Hän onkin irtisanoutunut tuosta sivuhommasta vuoden vaihteesta alkaen (saa nähdä pääseekö siitä oikeasti irti), kun yksi hallituksen jäsen on alkanut kiertää ympäri kyliä mustamaalaamassa häntä ja levittää perättömiä juttuja.. kaikenlaisia sitä löytyykin.. No, minä olen jo monta vuotta kiukutellut ja marmattanut tuosta sivutyöstä, koska se vie kaiken vapaa-ajan ja tuottaa hirveästi stressiä. Ihanaa jos se vihdoin loppuu!

Tänään pitäisi siis pakata. Huomenna lähdetään mummulan kautta lauantaiksi Tammisaareen ristiäisiin. Huoh! Etukäteen hirvittää tuo matkustaminen. No, pelkästään pakkaaminenkin hirvittää, se kun on kokonaan minun hartioillani. Lapset pakkaavat koulureppuihinsa leluja, aku ankkoja ynnä muuta tarpeellista, mies pakkaa omat vaatteensa, jotka minä olen valmiiksi valikoinut ja asetellut sängyn päälle.. ja minä pakkaan sitten kaiken muun.
Juhlavaatteet, ulkovaatteet, käyttövaatteet, hellevaatteet, uimapuvut, sandaalit, kumisaappaat, (ainakin pari) lastenpeittoa, ruokaa, matkaeväät, kissanhiekkavati automatkalle, potan ja wc-paperia (pottaa ei tällä hetkellä tarvitse kukaan, mutta autossa hyvänä hätävarana..), pyykinpesuainetta, shampoot, hammasharjat, lääkkeet, salvat ja rasvat, laastaria, hyttysmyrkkyä, vauvapuhelimet, (vaunuja ei nyt tarvita, mummulaan on hankittu jotkut halvat käytetyt). Kamera ja patterit. Käsityö. Ja jotain muuta, joka sitten viime hetkellä heitetään pakasien päälle tavaratilaan. Huoh!

Arvonnasta sitten myöhemmin (illalla jos ehdin). Kymppitonnin raja sitten pääsi karkaamaan. ;o))